• Контакт информације:
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Glavni Heder

Савремена српска дуодрама“ - позивница за представљање књиге (уторак 21. мај - данас)

Поштовани,

Позивамо Вас на представљање књиге „Савремена српска дуодрама“ приређивача Радомира Путника, које ће се одржати у уторак 21. маја 2024. г у 18 ч. – у РТС Клубу (зграда Радио Београда, Светогорска 2а). О књизи ће говорити: Драган Инђић (уредник издања), др Бошко Сувајџић (професор на Филолошком факултету у Београду), др Јелена Перић и Радомир Путник (приређивач).  Издавачи су РТС Издаваштво и Удружење драмских писаца Србије.

У избору се налази шеснаест дуодрама српских писаца. Настале су у дугом временском периоду који обухвата неколико деценија. Груписане су према својим доминантним карактеристикама. Тих шеснаест дуодрама може се посматрати као паралелна историја српске драме; теме, идеје и њихова уметничка обрада доносили су исечак из сложеније позоришне делатности, при чему је камерни тон – иманентан дуодрами – усмеравао читаочеву и гледаочеву пажњу на унутарњи доживљај драмског лика..

Радомир Путник је књижевник, драматург, театролог, позоришни критичар и професор. Аутор је многобројних књига песама, театролошких и драматуршких огледа, драма. Аутор је драмске серије „,Крај династије Обреновић“ (1995). Био је приређивач неколико антологија и књига из области драме. Добитник је више стручних и јавних признања, од којих су најзначајнији: Златни беочуг КПЗ Београда, и Вукова награда. Влада Републике Србије доделила му је Национално признање за заслуге у култури и уметности 2009. године. Добитник је награде „Ловоров венац“ за животно дело из области театрологије 2016. године, и статуете „Јоаким Вујић“ 2023. године.
Добро дошли!

Срдачно,
Радио-телевизија Србије и Удружење драмских писаца Србије
РТС КЛУБ (зграда Радио Београда, Светогорска 2а)
контакт телефон: РТС Клуб + 381 60 8611497
имејл-адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


 Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, преко ел. адресе: ОВДЕ

© 2024 УДРУЖЕЊЕ ДРАМСКИХ ПИСАЦА СРБИЈЕ. Сва права су задржана.