• Контакт информације:
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Glavni Heder

Позив за пријаву у базу података делатника у издаваштву (за уреднике, издаваче, илустраторе, графичке дизајнере, коректоре и лекторе)

Позив садашњим и некадашњим делатницима у издаваштву за пријављивање у професионални регистар и унапређивање статуса

Српски издавачки центар
Програмска јединица Удружења драмских писаца Србије,
репрезентативног удружења у култури Републике Србије

Званични веб-сајт УДПС: www.drama.org.rs

Као удружење репрезентативно за издаваштво код Министарства културе Републике Србије, Удружење драмских писаца Србије са својом јединицом Српски издавачки центар, позива све делатнике у издаваштву — који раде или су знатније радили у следећим професијама: издавач, уредник, лектор, коректор, илустратор (укључујући и професије стрипар, карикатуриста, картограф/инфограф), графички дизајнер, графички уредник, типограф — да 1) попуне наш анкетни лист и 2) ако су нерешеног социјалног статуса, уђу у евиденцију самосталних делатника УДПС.

1) Циљ регистровања у бази података Српског издавачког центра јесте да се направи кадровски преглед српске издавачке сцене и њених делатника; да се утврди друштвени положај и личне потребе делатника у издаваштву; да се помогне правним саветима и бесплатним семинарима да делатници у издаваштву остваре своја социјална, пензиона и пословна права; да делатници конкуришу за национална и друга признања; да се анализирају опште стање и потребе српског издаваштва као културног и привредног сектора итд.

2) Додатно, активни делатник коме је потребно решавање социјално-пензионог статуса (а који није стално запослен или пензионер), може по својој одлуци бити додатно заступљен у евиденцији самосталних радника у издаваштву Републике Србије који води УДПС, што додатно омогућава добијање одређене правне и друштвене помоћи да се његов/њен статус оствари.

ПРЕУЗМИТЕ ВОРД ДОКУМЕНТ


ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


 Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, преко ел. адресе: ОВДЕ

© 2024 УДРУЖЕЊЕ ДРАМСКИХ ПИСАЦА СРБИЈЕ. Сва права су задржана.