*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије

ПРЕВОДИЛАЦ

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Facebook

ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.Резултати 42. конкурса за награду „Бранислав Нушић“ ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 17 децембар 2021 13:33

Жири у саставу Бошко Сувајџић, председник, Стојан Срдић и Зоран Ђикић, донео је одлуку да се на 42. конкурсу за оригинални драмски текст за 2021. за најбољу драму прогласи текст „Валцер за Олгу“, потписан шифром „Отшелник“ и да се овој драми додели награда и плакета „Бранислав Нушић“. Ова одлука је донета једногласно.

Жири, такође једногласно, сматра да су се својом вредношћу, поред победничке драме, издвојили следећи текстови који, уз малу дораду аутора или драматурга, заслужују да буду изведени у нашим позориштима и одштампани у едицији „Савремена српска драма“:

  • - „Нестајање“, под шифром: „369“;
  • - „Saint-Ex, последњи лет“, под шифром: „L’essentiel n’est pas visible pour les yeux“;
  • - „Мистериозна барикада“, под шифром: „Алексије Драгутиновић“.
Последње ажурирано петак, 17 децембар 2021 13:36
Опширније...
 
Повратак филмске културе у српске школе ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 22 новембар 2021 19:50

Одржана научно–стручна конференција „Филм и анимација у образовном систему Србије“ у Југословенској кинотеци у Београду • Обележено прво столеће српске филмске педагогије, шест деценија Ревије филмског стваралаштва деце и омладине Србије и други велики јубилеји • МултиМост фест као нови светски фестивал анимираних филмова за децу и омладину

Уз покровитељство Министарства културе и информисања Србије, Филмског центра Србије и Управа Новог Сада и Сремских Карловаца 10. новембра 2021. одржана је национална научно–стручна конференција „Филм и анимација у систему образовања Србије“ у Југословенској кинотеци у Београду.

22-11-2021-002

Повратак филмске културе у школе: Конференција „Филм и анимација у образовном систему Србије“, Југословенска кинотека, Београд, 10. новембар 2021.

Последње ажурирано понедељак, 22 новембар 2021 22:48
Опширније...
 
УДРУЖЕЊЕ ДРАМСКИХ ПИСАЦА СРБИЈЕ расписује XLII јавни анонимни КОНКУРС ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Drama.org   
среда, 19 мај 2021 12:05

за оригинални драмски текст- необјављен и неизведен потписан шифром (ауторство се доказује копијом текста).

Жири ће доделити награду Бранислав Нушић и бронзану плакету Бен Акиба. Радове слати у једном примерку искључиво поштом најкасније до 30. септембра 2021 на адресу:

Удружење драмских писаца Србије

Господар Јевремова 19,

Београд 11000

Текстови се не враћају.

Под „објављеном драмом" се рачуна целовито објављивање: у штампаним монографским издањима са ISBN бројем; у периодици са ISSN бројевима; у другим врстама масовно штампаних издања; као и званична електронска издања на Интернету и званичним носачима података.

Под „изведеном драмом" се сматрају целовито дате професионалне и полупрофесионалне поставке у позоришту, на званичним сценама, на радију, телевизији, филму, Интернету или дистрибуиране целовито као текстуални, аудио или видео фајл на аналогном или дигиталном медију.
У ово не спадају: умножавање за личне потребе без спољне дистрибуције, јавно читање, давање фајла на увид регистрованом чланству на затвореним интернет форумима или у клубовима, као и други слични ограничени увиди у драмско дело.

Share/Save/Bookmark
Последње ажурирано уторак, 07 септембар 2021 18:53
 
Милан Миловановић добитник награде „Бранислав Нушић“ за драму „Бесмртник“
петак, 29 јануар 2021 20:26

Саопштење жирија награде „Бранислав Нушић“ Удружења драмских писаца Србије

На 41. анонимни конкурс „Бранислав Нушић“ Удружења драмских писаца Србије пријавило се 24 аутора. Међу приспелим рукописима, зрелошћу драматуршке обраде теме, динамичношћу радње и доследном карактеризацијом ликова, посебно се издвојио текст „Бесмртник“, под шифром „Посматрач“, који је, једногласном оценом жирија, добитник овогодишње награде.

Опширније...
 
Драма број 53
уторак, 22 децембар 2020 21:22

casopis_drama_53-1

Share/Save/Bookmark
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 11

ПРЕПОРУКЕ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер