ПРЕВОДИЛАЦ

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Facebook

ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, од техничког секретара удружења Биљане Остојић, преко ел. адресе: ОВДЕГодишња скупштина Удружења драмских писаца Србије

Београд, 30. март 2018.

У просторијама Културно–просветне заједнице Србије, 30. марта 2018, одржана је Годишња скупштина Удружења драмских писаца Србије.

miladin-sevrljic-foto-marko-djokovic_00003-710x474

Том приликом једногласном одлуком присутних чланова продужен је мандат досадашњем председнику, Миладину Шеварлићу, једном од доајена српског драмског стваралаштва. Изабрано је и Председништво, међу чијим члановима се налазе др Рашко В. Јовановић, Божидар Зечевић, Милан Јелић, мр Снежана Кутрички, Братислав Петковић, Живорад Ајдачић, др Бошко Сувајџић, Александар Ђаја...

На Скупштини је додељена награда „Бранислав Нушић“ драмском писцу Предрагу Црнковићу, победнику на традиционалном конкурсу за најбољу драму, а награда „Миодраг Ђукић“, за афирмисање драмског стваралаштва и допринос раду Удружења, уручена је Зорану Стефановићу, драмском писцу и оснивачу знаменитог културног сајта „Пројекат Растко“ и Владимиру Ђорђевићу, драмском писцу из Крагујевца.

002

006

008
 

Удружење, речено је — и поред оскудног финансирања — успева да одржи континуитет својих основних активности, а то је издавање едиције књига„Савремена српска драма“ (недавно је изашла 53. свеска), часописа „Драма“ (ових дана је у Француској 7 била промоција 48. броја) и додељивање годишње награде „Бранислав Нушић“, за драмско стваралаштво. Ова престижна награда додељује се у континуитету, на анонимном конкурсу, од1980. године, уз подршку пријатеља Удружења Љубинка Јелића, песника и предузетника.

003

Будући да се српска култура не завршава у „кругу двојке“ — као што се изразио Шеварлић, Удружење настоји да делује широм Србије и у Републици Српској (промоције, трибине, округли столови).

004

Изречено је и доста оштрих речи на тему актуелне културне ситуације у нас, релативизовања система вредности, партократије, кланова и невладиних организација и запостављања оних вредности које сведоче о културном и духовном идентитету нације.

007

Share/Save/Bookmark
 

ПРЕПОРУКЕ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер