ПРЕВОДИЛАЦ

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Facebook

ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, од техничког секретара удружења Биљане Остојић, преко ел. адресе: ОВДЕШест награда на три фестивала ПДФ Штампа Ел. пошта


Шест награда на три фестивала за представу “Моје дете”, по тексту Стојана Срдића, на почетку нове сезоне 2016/2017.


scena-iz-predstave


Представа Београдског драмског позоришта “Моје дете” по тексту Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић, у октобру месецу је учествовала на три међународна фестивала и освојила је неколико признања и то:

   * На Фестивалу крагујевачког „Јоаким Интерфеста“, по оцени публике (просечна оцена 4,93) “Моје дете” је проглашено најбољом представом, а Ана Ђорђевић је добила награду за најбољу режију. Награда за глуму припала је и Јовани Гавриловић, која игра Ранку у овој представи.
   * На Фестивалу “Театар у једном дејству” у Младеновцу, по оцени публике, представа је проглашена најбољом.
   * На Међународном Фестивалу младог глумца „Заплет 08“ од стране жирија и публике, проглашена је најбољом представом, такође и награда за најбољу глумицу фестивала,  додељена је Јовани Гавриловић.

Такође, у новембру, представа „Моје дете“, учествује на два фестивала и то: Фестивал „I Фестивал европског театра“ Тузла, БиХ, и Фестивал Првоизведених представа „ПИП“ у Алексинцу.


Share/Save/Bookmark
 
Изабране драме Мире Станишев ПДФ Штампа Ел. пошта


neko-je-ukrao-sunce-450


Изабране драме Мире Станишев "Неко је украо Сунце".


Share/Save/Bookmark
 
Нова издања Изабраних драма ПДФ Штампа Ел. пошта


tomic-dragan-150petkovic-bratislav-150suvajdzic-bosko-150


Нова издања Изабраних драма Драгана Томића, Братислава Петковића и Бошка Сувајџића.

Share/Save/Bookmark
 
Годишња скупштина УДПС ПДФ Штампа Ел. пошта


logo


31. марта 2016. одржана је редовна ГОДИШЊА  СКУПШТИНА Удружења драмских писаца Србије у просторијама Културно-просветне заједнице Србије. Скупштини су присуствовали бројни чланови Удружења, гости из јавног и културног живота, те представници медија.

Скупштину је отворио председник Миладин Шеварлић, уводним рефератом под насловом: КУЛТУРА СЕ ХРАНИ ПОЛИТИЧКИМ ЂУБРЕТОМ. Затим је драмској списатељици Горани Баланчевић уручена награда БРАНИСЛАВ НУШИЋ, коју је добила на традиционалном, годишњем конкурсу Удружења. Проф. др Бошко Сувајџић и књижевник Предраг Ци Богдановић примили су награду 
МИОДРАГ ЂУКИЋ, за допринос раду УДПС. Реферате су поднели и Живорад Ајдачић (КО УНИШТАВА СРПСКУ КУЛТУРУ) и Владимир Ђорђевић (O ПРОПАДАЊУ СРПСКЕ КУЛТУРЕ). 

Извештај о прошлогодишњем раду Удружења поднео је секретар, драмски писац Стојан Срдић. Скупштина је извештај једногласно прихватила. После дискусије, уследио је коктел и благопријатно дружење присутних уметника.


01

Бошко Сувајџић и Предраг Богдановић Ци, добитници награде МИОДРАГ ЂУКИЋ


02

Братислав Петковић, Горана Баланчевић - добитница награде БРАНИСЛАВ НУШИЋ, Миладин Шеварлић, Живорад Ајдачић


03

Миладин Шеварлић подноси уводни реферат


04

Предраг Богдановић Ци, др Рашко В. Јовановић,
др Бошко Сувајџић, мр Снежана Кутрички


05

Братислав Петковић, Живорад Ајдачић, Миладин Шеварлић, Биљана Остојић, Стојан Срдић


06

чланови и гости Удружења

Share/Save/Bookmark
 
Саопштење Удружења ПДФ Штампа Ел. пошта


logo


Удружење драмских писаца Србије и редакција часописа „Драма“ су благовремено  затражили од Центра за културу у Пожаревцу као организатора позоришне манифестације „Глумачки сусрети Миливоје Живановић“ акредитацију за Милисава Миленковића који би пратио манифестацију и о томе писао за часопис „Драма“.

Међутим, Центар за културу у Пожаревцу није издао акредитацију и тек на накнадни позив нашег одговорног лица је дат одговор преко секретарице да нису заинтересовани за ту врсту извештавања.

Не само узгред него да подсетимо да је Милисав Миленковић драмски писац, члан председништва Удружења драмских писаца Србије и члан редакције часописа „Драма“, као и чињеницу да је један од покретача ове манифестације.

Одлука о одбијању ове акредитације представља флагрантни акт непрофесионалног односа и, вероватно, нетрпељивост према лицу за које је затражена акредитација.

Најмање што очекујемо је извињење за овај увредљив гест.


Удружење драмских писаца Србије
и редакција часописа „Драма“

Share/Save/Bookmark
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 10

ПРЕПОРУКЕ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер